+30-30/960-6661

Robogó javítás

Robogó javítás
Robogó javítás

Robogó javítás

Minden robogónak szüksége van szakszerű gondoskodásra, ha kell javításra. Robogó szervizünkben, márkától függetlenül, minden robogó típust javítunk.

A robogók javításba vétele

A robogó szervizünkbe érkező robogókról,  rögzítjük a tulajdonos által észlelt hibákat. Mi ezek figyelembevételével vizsgáljuk át a motort. Miután kiderültek a javítandó problémák, tájékoztatjuk ezekről a megbízót.

Felderítjük a szükséges alkatrészek beszerzési lehetőségét. Ezek árának és a várható javítási költségnek az ismeretében felhívjuk a tulajdonost és , ha ő beleegyezik a javításba, csak akkor kezdjük meg az alkatrészek beszerzését, a munka megszervezését.

A kötelezően elvégzésre ajánlott robogó javítások

Van néhány, feltétlenül szem előtt tartandó alkatrész a motoron, amiket különösen ajánlott karbantartani.

1, fékrendszer

   A fék nem játék! Rossz fékkel közlekedni, felér egy öngyilkossággal.  A fékbetétek, fékpofák állapotát ajánlott ellenőriztetni. Ne feledkezzünk el a fékfolyadék cseréltetéséről sem. Ezt legalább 2 évente el kell végezni. Ellenkező esetben megszűnhet a fékhatás, vagy befog a fék.

2, gumi

Egy rossz gumival sem tanácsos közlekedni. Ezzel motorozva veszélyt jelenthetünk magunkra és a közlekedés más résztvevőjére is. A cserélendő gumi jellemzőit elolvashatjuk itt is.

https://momorobogo.hu/spg/962661,171447/Hasznalt-robogo-vasarlas

3, világítás

A világításnak működnie kell! KRESZ szerint kötelező is, és egy működő világítással rendelkező motort inkább észrevesznek. Ha nem működik a világítás, igyekszünk megjavítani.

Általános robogó javítások

Léteznek általános javítások, amik egy robogó használatával együtt járnak. Egyszerűen kezelhető motor javítások közé tartoznak:

km. spirál csere

fékbetét, fékpofa csere

fékbowden csere

motorolaj csere

– robogó ékszíj csere

– robogó gumi csere

variátor görgő csere

– szelephézag állítás

Nagyobb, robogó javítások

Sokszor igényel a motor nagyobb volumenű javítást. Ehhez általában ki kell szerelni a motorblokkot a vázból, és ha szükséges, teljesen szét kell szedni. Ilyen nagyobb motor javítások előbb-utóbb minden robogó életében bekövetkeznek, ha közlekednek vele.

Ilyen nagyobb, motor javítás lehet:

Javítandó robogók műhelyünkbe juttatása

Amennyiben a robogód nem indul, hibából kifolyólag nem járó képes vagy balesetet szenvedett, megbízott partnerünk érte tud menni.

A szállítandó robogót a robogó szervizünkbe szállíttatjuk és megkezdjük a robogó javítását.

Robogó javítás összegzése

Ha elromlott robogóját javíttatná robogó szervízünkben, hozza el vagy juttassa el műhelyünkbe. Segítünk.